Als psychotherapeut bied ik behandeling voor een breed scala aan psychische klachten.
Een overzicht:
In mijn praktijk hecht ik veel waarde aan persoonlijke aandacht en maatwerk. Er is echter ook problematiek die minder geschikt is voor behandeling in mijn praktijk. Bijvoorbeeld verslavingsproblematiek, chronisch psychiatrische problematiek en eetproblematiek met BMI lager dan 17 of snel dalend gewicht.
Mijn praktijk is niet geschikt voor cliënten die dusdanige problemen hebben waarbij sprake is van een crisissituatie of waarbij deze cliënten zowel binnen als buiten kantooruren dringend en acuut hulp nodig hebben. Deze cliënten kunnen terecht bij een GGZ instelling, die de hulp kan bieden die nodig is. Mocht je twijfelen of Essentia Psychotherapie voor jou passend is, neem gerust contact op.
ContactJe kan je aanmelden via deze link waar je mij een persoonlijk beveiligd bericht kan sturen. Daarnaast kan de huisarts je bij mij aanmelden. Essentia psychotherapie is ook te vinden in zorgdomein. Twijfel je of je je wil aanmelden, neem gerust contact op en stel je vragen.
Na je contactverzoek en/of aanmelding neem ik contact met je op. Tijdens de telefonische kennismaking stel ik je een aantal vragen om te bepalen of mijn praktijk de juiste plek is voor jouw zorgvraag. Als dat het geval is, plannen we samen een afspraak voor een intakegesprek. Let op: voor GGZ zorg heb je een verwijzing van je huisarts nodig.
In de eerste gesprekken verkennen we samen de klachten die je ervaart onderzoeken we wat mogelijk de achterliggende oorzaken zijn. Ik zal je vragen naar je hulpvraag en behandeldoel(en). Door een goed inzicht te krijgen in jouw situatie, kunnen we een behandelplan maken dat bij jou past.
Na de intake volgt een adviesgesprek, waarin we de bevindingen van de intake bespreken. We kijken samen naar de conclusies die uit de intake naar voren zijn gekomen en bespreken welke behandelopties het beste bij jou passen. Daarna wordt een behandelplan opgesteld.
Het kan voorkomen dat ik in mijn praktijk niet de juiste zorg kan bieden. In dat geval geef ik je graag advies voor een geschikte specialist of zorginstelling.
Afhankelijk van je hulpvraag bekijken welke vorm van therapie het beste bij jou past. Inhoudelijk werk ik op verschillende manieren: gestructureerd, proces matig of vanuit een kracht gerichte visie.
Voor behandeling ontmoeten we elkaar op de praktijk. Het is ook mogelijk om de behandeling via beeldbellen te volgen of een combinatie van beiden.
Voor mijn behandelingen maak ik voornamelijk gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), schematherapie en EMDR. Daarnaast kan er ook een integratieve psychotherapie worden afgesproken. In deze vorm van therapie gebruik ik elementen en technieken vanuit verschillende stromingen. Verder werk ik ook met cognitieve gedragstherapie aangepast op eetstoornissen (CBT-E) en emotion focused therapy (EFT) voor koppels bij partner relatie problematiek.
Wil je meer weten over:
Aan het einde van de therapie kijken we samen terug op wat je hebt bereikt en bespreken we hoe je de behaalde vooruitgang kunt behouden (terugvalpreventie).
Na aanmelding en een telefonisch contact wordt er in overleg een intakegesprek gepland.
In het algemeen geldt dat indien je een urgente hulpvraag hebt, die niet zo lang kan wachten als hier genoteerd staat, je dan het beste contact kan opnemen met je huisarts. Wanneer je de wachttijd te lang vindt kan je altijd contact opnemen met je zorgaanbieder, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen, Nederlandse zorgautoriteit www.nza.nl).
Meld je aan